Descobrint la vall de Ransol

Nivells de dificultat


Nivell alt
Nivell mig
Nivell baix
Nivell alt
5.5 Durada (hores)
10 Distància (km)
900 Desnivell positiu

 

Coma de Ransol-Refugi dels Coms de Jan-Pic de les Pales de Cabana Sorda-Pic de la Coma de Varilles

De l´àrea de pícnic de la coma de Ransol pujarem fins el refugi dels Cóms de Jan pel camí “normal”. Aquí agafarem el GRP fins arribar al coll que ens separa de la vall d´Incles. Carenejant assolirem primer el pic de les Pales de Cabana Sorda i finalment el pic de la Coma de Varilles. Aquest pic està situat entre les valls de Ransol a l´oest, la Vall d´Incles a l´est i l´Ariege al nord. És per tant un vèrtex amb extraordinàries vistes. Retorn al punt de sortida pel mateix itinerari.

 

Nivell mig
5.5 Durada (hores)
7 Distància (km)
820 Desnivell positiu

 

Coma de Ransol-Refugi dels Coms de Jan-Collet dels Coms de Jan-Pic de l´Estany Mort-Retorn a la Coma de Ransol

De l´àrea de pícnic de la coma de Ransol prendrem el camí que puja cap el refugi dels coms de Jan. Seguirem pujant fins el collet dels coms de Jan, situat entre el bony de la pleta de Jan i el pic de l´Estany Mort on hi arribarem passant per una llarga pala. El retorn al punt d´inici el realitzarem pel mateix itinerari.

 

Nivell baix
4 Durada (hores)
7 Distància (km)
550 Desnivell positiu

 

Coma de Ransol-Primer estany de Ransol-Refugi dels Coms de Jan-Coma de Ransol

Des del final de la carretera de la coma de Ransol, la pujada cap al primer estany segueix pràcticament tota l´estona el riu de Meners. Per arribar a aquest estany haurem de fer un esforç “extra” ja que seran gairebé uns 500 metres de desnivell positiu. Iniciarem la baixada cap al refugi de Cóms de Jan pel GRP, acabant finalment al mateix lloc d´on hem sortit.

 

Imatges de la sortida