Descobrint la Vall del Valira d'Orient

Nivells de dificultat


Nivell alt
Nivell mig
Nivell baix
Nivell alt
7 Durada (hores)
13 Distància (km)
1150 Desnivell positiu

 

Canillo-El Forn-Cap del Rep-Cortals d’Encamp-Encamp

La part inicial del recorregut d´avui alterna trams de pista i trams de sender fins arribar a les pistes d´esquí del Forn, al sector de Canillo a l’estació de Grandvalira. Aquí, pel camí de la Costa de les Gerderes arribarem al cap del Rep, a 2.315 metres. És aquest cim un excel·lent mirador panoràmic de 360º. Baixarem cap els cortals d’Encamp, gran esplanada amb bordes i prats de pastura. El camí del bosc de les allaus, en fort descens, ens portarà fins al poble d’Encamp.

 

Nivell mig
5 Durada (hores)
11 Distància (km)
800 Desnivell positiu

 

Canillo-Meritxell-Carretera CG-2-Bordes de Mereig-Coll d’Ordino-Bony de les Neres-Encamp

Iniciarem la jornada al camí anomenat Mossèn Ramon. Aquest camí que uneix Canillo amb Meritxell te inici a la capella de la Santa Creu, passa per l’església romànica de Sant Miquel de Prats i acaba al Santuari de Meritxell, obra de l´arquitecte Ricard Bofill. D’aquí baixarem fins la carretera CG-2, la creuarem i, ja en pujada, per un magnífic camí empedrat, arribarem a les bordes de Mereig. Posteriorment, passant pel coll d’Ordino arribarem al cim del bony de les Neres, magnífic mirador situat al centre del Principat. Un llarg i directe descens ens portarà fins la població d’Encamp.


Nivell baix
4 Durada (hores)
10 Distància (km)
230 Desnivell positiu

 

Canillo-Prats-Camí de les Pardines-Estany d’Engolasters-Encamp

Sortirem de Canillo des de la capella de la Santa Creu on comença el camí Mossèn Ramon. Aquest camí passa per la Creu dels set braços i ens portarà fins el poble de Prats, on trobarem la preciosa església romànica de Sant Miquel de Prats. Aquí és on comença el camí Interparroquial. Passant per tres miradors i creuant el riu dels Cortals, arribarem fins la carretera on comença el camí de les Pardines. Aquest camí està construït sobre la canonada d’aigua que prové de la presa de Ransol i alimenta l’estany d’Engolasters. Fins arribar a l’estany l’itinerari alterna zones obertes amb magnífiques vistes panoràmiques sobre la vall i zones boscoses. Aquest itinerari és molt interessant des del punt de vista paisatgístic. Per arribar fins a Encamp agafarem el quart camí del dia, el camí del riu Blanc, potser el tram més dur de la jornada, ja que, amb gairebé 2 quilòmetres salva un desnivell negatiu de 350 metres.Imatges de la sortida