Descobrint la Vall d'Incles

Nivells de dificultat


Nivell alt
Nivell mig
Nivell baix
Nivell alt
6 Durada (hores)
10 Distància (km)
780 Desnivell positiu

 

Soldeu - Estany de Siscaró - Pas de les Vaques - Soldeu

Aquesta sortida circular ens porta des del poble de Soldeu (1.830 m.) fins al Pas de les Vaques (2.573 metres), per retornar ja en baixada cap a Soldeu.
La part inicial transcorre pel bosc de l'Obaga d'Incles, el qual travessarem en la seva totalitat per arribar a l'estany de Siscaró. Aquest és un terreny subalpí on hi habita alguna espècie protegida, com el gall de bosc. Gaudirem en aquest tram d'espectaculars vistes sobre la vall d'Incles.
Des de l'estany, ja en l'estatge alpí, remuntarem un fort pendent per arribar al Pas de les Vaques. Deixarem aquest excel·lent mirador i amb una còmoda, però llarga baixada, arribarem al poble de Soldeu.


Nivell mig
5 Durada (hores)
11.2 Distància (km)
530 Desnivell positiu

 

Soldeu - Estany de Siscaró - Vall d'Incles - Soldeu

Fins a l'estany de Siscaró, el recorregut coincideix en la seva totalitat amb el del nivell alt.
A partir de l'estany iniciarem el descens fins al fons de la vall d'Incles, primer passant pel refugi de Siscaró i finalment seguint un espectacular corriol, amb diversos salts d'aigua, al costat del riu.
Situats ja al fons de la vall, el camí de l'Obac, un camí gairebé pla de 3 quilòmetres, ens permetrà travessar aquest bonic indret.
Acabarem el dia amb una curta pujada fins al poble de Soldeu.


Nivell baix
4 Durada (hores)
8.5 Distància (km)
380 Desnivell positiu

 

Soldeu - Planell Gran - Vall d'Incles - Soldeu

Sortirem de Soldeu per un camí que passa pel bosc de l'Obaga d'Incles i, remuntant uns 200 metres de desnivell, arribarem al Planell Gran, lloc utilitzat tradicionalment per la concentració de bestiar. A partir d'aquí, sempre dins d’un bosc de pins negres i avets, una fàcil baixada ens portarà fins al fons de la vall d'Incles.
De la mà dels guies visitarem la bonica i espectacular vall, per tornar direcció Soldeu pel camí de l'Obac.


Imatges de la sortida