Descobrint el Parc natural comunal de les valls del Comapedrosa

Més informació a: Comapedrosa.ad

Nivells de dificultat


Nivell alt
Nivell mig
Nivell baix
Nivell alt
6 Durada (hores)
12 Distància (km)
1090 Desnivell positiu

 

Coll de la Botella-Collada de Sanfons-Pic de Comapedrosa-Refugi del Comapedrosa-Aparcament P.N. de les Valls de Comapedrosa

Avui ens enfilarem al punt més alt del Principat. Atenció als desnivells que caldrà salvar. Farem un recorregut semi circular iniciant la ruta al coll de la Botella, des d´on, passant per la collada de Sanfonts, anirem a buscar la ruta “normal” del pic, el GR11. Després de l´estany Negre arribarem carenejant al punt culminant del Principat, el pic de Comapedrosa. Si el temps acompanya, podem arribar a veure fins i tot el Midi de Bigorre. El llarg descens el farem seguint pràcticament tota l´estona el GR11 que, passant a tocar del refugi ens portarà fins l´aparcament del parc.

 

Nivell mig
5.5 Durada (hores)
10 Distància (km)
830 Desnivell positiu

 

Coll de la Botella-Portella de Sanfonts-Pic del Port Vell-Portella de Comallempla-Estany de les Tuites-Refugi de Comapedrosa-Aparcament P.N. de les Valls del Comapedrosa

Del coll de la Botella agafarem el GRP fins la portella de Sanfonts, passant prèviament pel port Negre i pel port Vell. A la portella ja haurem salvat pràcticament tot el desnivell positiu de la jornada. Només ens faltarà una curta pujada fins arribar al pic del Port Vell. Seguirem per la carena fins arribar a la portella de Comallempla per iniciar, ara sí, un fort i llarg descens fins l´aparcament del Parc Natural de les Valls del Comapedrosa. Durant la baixada passarem per l´estany de les Truites i pel refugi guardat de Comapedrosa.

 

Nivell baix
5 Durada (hores)
8 Distància (km)
550 Desnivell positiu

 

Aparcament P.N. de les Valls del Comapedrosa-Refugi del Pla de l´Estany-Aparcament

El recorregut ens portarà primer a la borda de les Agunes i a la borda de la Coruvilla. Combinant pistes i senders passarem pel serrat del rec de l´Areny per arribar finalment a la pleta i al refugi del Pla de l´Estany. Part del descens el farem per camins paral·lels als de pujada i una última part per un nou camí obert aquesta primavera 2023. En aquesta sortida trobarem un magnífic ambient d´alta muntanya, en un dels indrets més bells i espectaculars del parc.

 

Imatges de la sortida