Descobrint la Vall del Riu

Nivells de dificultat


Nivell alt
Nivell mig
Nivell baix
Nivell alt
6.5 Durada (hores)
13.6 Distància (km)
1100 Desnivell positiu

 

Pont de Mos - Pic de l'Estanyó - Armiana - Sant Joan de Caselles

En aquest nivell assolirem l'alçada màxima de l'AWF 2.020, el pic de l'Estanyó, amb 2.915 metres d'alçada. Prèviament haurem passat pel refugi de la vall del Riu i passant per diferents estanyols, arribarem a l'estany Gran de la vall del Riu, espectacular tant per la seva situació com pel seu tamany. Després d'una forta pujada per una tartera arribarem al pic de l'Estanyó, un dels 7 cims Andorrans que superen els 2.900 metres, i l'únic allunyat de la línia fronterera.

Després d'una llarguíssima baixada, passant pel poble abandonat de l'Armiana, acabarem el dia a l'església romànica de Sant Joan de Caselles.

 

Nivell mig
5 Durada (hores)
9.7 Distància (km)
600 Desnivell positiu

 

Pont de Mos - Estany de l'Estanyó - Armiana - Sant Joan de Caselles

La primera part de la sortida transcorre suau per un bosc d'estatge subalpí que ens porta fins al refugi de la vall del Riu. A partir d'aquí la pendent augmenta i, passant a tocar d'uns quants estanyols, arribarem finalment a l'estany gran de la vall del Riu. Espectacular per la seva ubicació i sorprenent grandària.

Utilitzarem el mateix camí en el descens fins passat el refugi i arribarem a l'abandonat poble de l'Armiana, vestigi de les antigues formes de vida a la muntanya.

Sortint del poble una forta baixada ens portarà al fons de la vall principal, on acabarem l'excursió a la bonica església romànica de Sant Joan de Caselles.

 

Nivell baix
4 Durada (hores)
8.5 Distància (km)
440 Desnivell positiu

 

Pont del Mos - Refugi de la vall del Riu - Armiana - Sant Joan de Caselles

La part inicial de la sortida és idèntica als nivells alt i mitjà. Per arribar al refugi de la vall del Riu passarem per boscos d'estatge subalpí, on gaudirem d'espectaculars vistes a la vall del Valira d'Orient i a l'estació d'esquí de Grandvalira.

Ja en el descens, anirem a buscar el riu de la vall del Riu situat al fons de la vall, creuarem el pont i seguirem pel camí que ens portarà fins a l'abandonat poble de l'Armiana, vestigi de les antigues formes de vida a la muntanya.

Sortint del poble una forta baixada ens portarà fins a Canillo, on acabarem l'excursió a la bonica església romànica de Sant Joan de Caselles.

 

Imatges de la sortida