Descobrint la Vall del Madriu

Nivells de dificultat


Nivell alt
Nivell mig
Nivell baix
Nivell alt
8 Durada (hores)
15.3 Distància (km)
1290 Desnivell positiu

 

Pont de la Plana - Entremesaigües - Perafita - Collada de la Maiana - Madriu - Coll Jovell - Estany d'Engolasters

Aquesta és sens dubte, la sortida més exigent de l'AWF. Malgrat no fer cap cim, necessitarem una bona forma física per acabar la travessa. No obstant, els paisatges que veurem faran oblidar ràpidament l'esforç per deixar un record inoblidable a les retines i a les càmeres digitals. Sortirem des del Pont de la Plana, molt a prop de la capital. El terreny serà empedrat en molta de la seva durada. Resseguirem el GR-7 i el GR-11 en moltes parts del recorregut, així com el GRP. Gaudirem del refugi de Perafita, les vistes del Coll de la Maiana i la baixada a Estall Serrer, a on podrem veure vestigis de les antigues fargues. Arribats a la vall principal del Madriu, i ja començant la tornada, passarem pel refugi de Fontverd, pujarem al coll Jovell i de baixada finalitzarem l'excursió a l'Estany d'Engolasters.

 

Nivell mig
5.5 Durada (hores)
10.5 Distància (km)
780 Desnivell positiu

 

Pont de la Plana - Refugi de Fontverd - Camí del Solà - Coll Jovell - Estany d'Engolasters

Aquesta sortida és una de les clàssiques rutes senderistes d'Andorra. Ens permetrà recórrer la Vall del Madriu pels seus camins empedrats fins a gaudir dels prats de pastura, al costat del refugi de Fontverd a on farem el picnic. La tornada recorrerà el camí del Solà, a on ens sorprendrem dels treballs de generacions i generacions per aturar i preparar el trànsit del bestiar a les tarteres que creua, fins al Coll Jovell. Del Coll Jovell baixarem cap a l'estany d'Engolasters, passant pel sender balcó sobre Andorra la Vella i Escaldes i el seu mirador panoràmic sobre una roca.


Nivell baix
4 Durada (hores)
7.2 Distància (km)
476 Desnivell positiu

 

Estany d'Engolasters - Coll Jovell - Font de la Closa - Estany d'Engolasters

Aquesta sortida la iniciarem a la inversa del nivell alt i baix. Començarem i acabarem a l'Estany d'Engolasters. Primer remuntarem el GR-11 fins el Coll Jovell a on gaudirem del mirador panoràmic sobre la capital, i al mateix Coll Jovell d'un mirador sobre la Vall del Madriu amb vistes espectaculars sobre els seus boscos.
Del mateix Coll Jovell baixarem per un camí ombrívol que recorre un magnífic bosc d'avets i pins, ple de molses i silenci, per arribar a la font de la Closa, molt a prop de Sant Miquel d'Engolasters. En aquest punt, creuarem la carretera per enfilar entre mig d'unes bordes de muntanya, el camí que ens durà altre cop a l'estany d'Engolasters. Arribats a aquest punt, li donarem la volta per veure'l en la seva totalitat i acabarem la sortida.Imatges de la sortida