Descobrint el Parc Natural de la Vall de Sorteny

Nivells de dificultat


Nivell alt
Nivell mig
Nivell baix
Nivell alt
6.5 Durada (hores)
12 Distància (km)
1060 Desnivell positiu

 

Coma de Ransol - Collada de Meners - Pic de la Serrera - Refugi de Sorteny - Aparcament de Sorteny

Aquesta sortida és una de les travesses més espectaculars que podem realitzar en territori andorrà.
L'inici el farem per la Vall de Ransol, seguint el riu dels Meners. Passarem per tres estanys per arribar a la collada de Meners. Prop de la collada veurem vestigis d'un ofici de cabdal importància per a l'economia del país durant el segles XVII, XVIII i inicis del XIX: l'explotació minera. Des de la collada accedirem al pic de la Serrera, de 2.913 metres d'altitud, una de les majors alçades de l'AWF 2.020 i del país.
El descens el realitzarem íntegrament pel Parc Natural de la vall de Sorteny i, passant pel refugi i el jardí botànic, arribarem finalment a l'entrada (en el nostre cas sortida) del Parc.

 

Nivell mig
5 Durada (hores)
8.8 Distància (km)
650 Desnivell positiu

 

Aparcament del Parc de Sorteny - Estany de l'Estanyó - Refugi de Sorteny - Aparcament de Sorteny

L'excursió comença a la caseta d'informació del parc. Un espectacular passatge pel riu de Sorteny ens porta fins al jardí botànic. La forta pujada dins el bosc de pi negre ens portarà fins l'estany de l'Estanyó a 2.350 metres. Està situat en un marc incomparable, salvatge i solitari a la vegada. Serà el lloc ideal per reposar les forces consumides a la pujada.
De baixada passarem pel refugi guardat per acabar finalment a l'entrada del parc.

 

Nivell baix
3 Durada (hores)
4 Distància (km)
333 Desnivell positiu

 

Aparcament del Parc de Sorteny - Refugi de Sorteny - Planell del Quer - Vall del Rialb - Aparcament de Sorteny

La part inicial de la sortida coincideix amb el nivell B fins al jardí botànic. A partir d'aquest punt caminarem pel fons de la vall, a tocar del riu, fins arribar al refugi guardat de Sorteny. D'allà, i després d'una breu pujada, arribarem al planell del Quer. Planura d'extenses vistes que comunica les valls de Sorteny i Rialb. Una forta baixada ens portarà fins l'àmplia vall de Rialb, exemple perfecte de vall d'origen glaciar. Ja situats al fons de la vall, una agradable passejada ens situarà de nou al punt d'inici.

 

Imatges de la sortida