Descobrint la Vall de Rialb

Més informació a: www.biosferaordino.ad

Nivells de dificultat


Nivell alt
Nivell mig
Nivell baix
Nivell alt
7 Durada (hores)
10 Distància (km)
1100 Desnivell positiu

 

Pont del Castellar-Pic de la Fontblanca-Portella de Rialb-Refugi de Rialb-Aparcament del Parc Natural de la vall de Sorteny.

El pic de la Fontblanca (o de Rialb) és amb els seus 2.903 metres una de les set muntanyes d´Andorra que sobrepassen els 2.900 metres d´alçada. Magnífic itinerari en travessa que ens portarà de la coma de Varilles a la vall de Rialb, per acabar a l’aparcament del Parc Natural de la vall de Sorteny. Si el temps acompanya, les vistes des del cim són incommensurables.

 

Nivell mig
5 Durada (hores)
7.5 Distància (km)
630 Desnivell positiu

 

Pont del Castellar-Portella de Rialb-Refugi de Rialb-Aparcament del Parc Natural de la vall de Sorteny

La portella de Rialb està situada entre el pic de la Fontblanca i el pic de Besalí. El camí que utilitzarem uneix la coma de Varilles amb la vall de Rialb, on passant pel refugi del mateix nom, arribarem a l´aparcament del Parc Natural de la vall de Sorteny. Esplèndids paisatges d´alta muntanya.


Nivell baix
4.5 Durada (hores)
6.5 Distància (km)
435 Desnivell positiu

 

Edifici de L´Hortell (Ordino-Arcalís)-Comís Vell-Cabana de Besalí-Aparcament del Parc Natural de la vall de Sorteny

Començarem la jornada baixant pel camí ral que va des del port del Rat cap Andorra fins arribar a les Cabanes de Castellar. Després d’una forta pujada pel Comís Vell, a la cota 2.150m, agafarem el sender que planejant ens portarà fins al refugi de Besalí. Des d’aquí amb una forta baixada, travessarem l´Ascobar de Puntal i arribarem a l´aparcament del Parc Natural de la Vall de Sorteny on acabarà l’excursió.


Imatges de la sortida