Descobrint el Casamanya

Nivells de dificultat


Nivell alt
Nivell mig
Nivell baix
Nivell alt
5 Durada (hores)
10 Distància (km)
941 Desnivell positiu

 

Mirador del Roc del Quer - Coll d'Arenes - Casamanyes - Coll d'Ordino - Mereig

Començarem la sortida amb la visita al mirador del Roc del Quer. Posteriorment ens endinsarem a la vall de Montaup, d'origen glaciar, per arribar al coll d'Arenes. A partir d'aquí i per una pujada a estones una mica tècnica, arribarem als Casamanyes. El massís està format per tres pics, Casamanya Nord, pic del Mig i Casamanya Sud. Des del centre geogràfic del Principat gaudirem de vistes panoràmiques de 360º graus.
Aquesta zona destaca per ser l'únic espai d'Andorra amb origen calcari, cosa que li dóna al terreny un color blanquinós i esquistós que el diferencia de les muntanyes que l'envolten.
Una ràpida baixada ens portarà al coll d'Ordino i d'allà per un caminet, acabarem l'excursió als planells de Mereig.


Nivell mig
4 Durada (hores)
8 Distància (km)
750 Desnivell positiu

 

Mirador del Roc del Quer - Casamanya - Coll d'Ordino - Mereig

Començarem la sortida amb la visita al mirador del Roc del Quer. Posteriorment, passant pel camí dels Cóms arribarem al coll d'Ordino, on comença una de les ascensions més clàssiques d'Andorra, el pic del CASAMANYA des del coll d'Ordino. A part de ser el centre geogràfic del Principat, aquest cim ens ofereix una visó panoràmica de 360º graus.
Una ràpida baixada pel mateix itinerari que hem utilitzat per pujar ens portarà fins als planells de Mereig, punt final de l'excursió d'avui.


Nivell baix
4 Durada (hores)
8.5 Distància (km)
440 Desnivell positiu

 

Mirador del Roc del Quer - Coll d'Ordino - Camí interparroquial del Tomb de les Neres - Mereig

Com en els altres nivells començarem el dia amb la visita al mirador del Roc del Quer. Tot seguit, des del coll d'Ordino agafarem el camí Interparroquial del Tomb de les Neres. Aquesta ruta té la particularitat que passa per quatre de les set parròquies que té el Principat.
Les tres hores que dura la ruta, les farem gairebé sempre dins del bosc i mantenint l'alçada entre els 1.900 i 2.000 metres, cosa que fa que aquesta sortida sigui molt agradable i senzilla de realitzar.
El bosc inicial pertany a Canillo, per posteriorment passar per terrenys d'Encamp, amb excel·lents vistes a l'estany d'Engolasters i al camí de les Pardines. Destacar que la tornada al lloc de sortida transcorre per un bosc de la parròquia d'Ordino amb arbres que arriben als 24 metres d'alçada.


Imatges de la sortida