Descobrint el Circ de Pessons

Nivells de dificultat


Nivell alt
Nivell mig
Nivell baix
Nivell alt
7 Durada (hores)
14.6 Distància (km)
1100 Desnivell positiu

 

Grau Roig - Pic de Montmalús (2.752m) - Pic de Pessons (2.864m) - Circ de Pessons - Grau Roig

El pic de Montmalús és un clàssic de la muntanya andorrana, tant a l'estiu a peu, com a l'hivern amb esquís. Un fàcil ascens junt amb unes espectaculars vistes des del cim, fa que sigui una muntanya força visitada.
Un cop al pic seguirem la carena i, passant per un parell de cims secundaris, assolirem el pic de Pessons, el qual dóna nom al cercle glaciar que travessarem durant el descens en la seva totalitat. Es tracta de la concentració lacustre més gran del País, tal i com hem comentat al principi de l’explicació.

 

Nivell mig
5 Durada (hores)
9 Distància (km)
770 Desnivell positiu

 

Grau Roig - Pic de Montmalús (2.752m) - Grau Roig

El pic de Montmalús és un clàssic de la muntanya andorrana, tant a l'estiu a peu, com a l'hivern amb esquís. Un fàcil ascens, amb uns 650 metres de desnivell positiu, ens portarà a un dels cims amb les vistes més espectaculars del Principat. Amb l'ajuda dels guies podrem arribar a divisar més de 15 llacs, així com diferents muntanyes corresponents tant a Andorra com al departament francès de l’Ariège i a la Cerdanya, ja que ens trobem en terrenys fronterers. Ja acabant el descens arribarem a l'estany Primer de Pessons, indret on coincidiran totes les rutes d'aquesta excursió.


Nivell baix
4 Durada (hores)
7.7 Distància (km)
450 Desnivell positiu

 

Grau Roig - Circular pels estanys de Pessons - Grau Roig

Des del pàrquing de l’estació d'esquí de Grau Roig haurem de remuntar 200 metres de desnivell per arribar a l'estany Primer de Pessons. Aquí agafarem inicialment el sender de gran recorregut GR7, que travessa el cercle glaciar de Pessons pel seu eix central. El descens el farem pels estanys de la Solana, amb el que tindrem l'oportunitat de visitar un total de 6 o 7 estanys en el total del trajecte. Com hem dit anteriorment, en aquesta excursió gaudirem d'un espectacular paisatge d'alta muntanya.

 

Imatges de la sortida